Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, özel gereksinimli öğrencilerimizle bir araya geldi.

Rektör Savaş, Uşak Üniversitesinde öğrenim gören özel gereksinimli öğrencilerle zaman zaman bir araya geldiklerini ve onların dilek, istek ve şikayetlerini dinlediklerini söyledi. Engelsiz üniversite hedefinin gerçekleşmesi için Uşak Üniversitesi Engelli Birim Koordinatörlüğüyle birlikte çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Savaş, “En büyük engel zihinlerdedir. Zihindeki engelleri yıkamazsak engelliler için çok şey yapmış olamayacağız. Onun için önce zihindeki engelleri kaldırmak gerekmektedir. Okullarımızı, şehirlerimizi, sokaklarımızı, eğitim materyallerini yeniden düzenleyerek, yeniden inşa ederek engelli kardeşlerimizin eğitiminin önündeki engelleri tek tek kaldırmaya çalışmalıyız.”dedi.

Engelli Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Şule Güçyeter ise yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek kurdukları ve danışmanlığını Arş. Gör. Muhammet Sait Baran’nın yaptığı Özel Eğitim Topluluğunun çeşitli etkinlikler yapacağını söyledi.

Program teşekkür belgesi verilmesi ile son buldu.

27 Aralık 2018