Uşak Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğu 3 Aralık Dünya Günü Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Uşak Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğu tarafından “Engelleri Aşmak İçin Özel Eğitim Öğretmenlerimizin Tecrübelerinden Yararlanmaya Ne Dersiniz?” diyerek davette bulundukları online etkinlik düzenlendi.

Farkındalık adına “Sosyal Kabul, İlgi ve Yetenek, Eşit Fırsat ve Haklar, Saygı Görmek, Empati, Hoşgörü, Çeşitlilik, Birlik ve Bütünlük” kavramlarına vurgu yaptıkları videoları ile de sosyal medya da farkındalık      çalışması yaptılar.

Etkinlikte İki Özel Eğitim Öğretmeni Misafir Edildi

Etkinlikte Anadolu Üniversitesi İşitme Engelliler Öğretmenliği 2001 mezunu Filiz ÖZCAN ve Gazi Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği Zihinsel Engelliler Anabilim Dalı 1998 mezunu Şebnem Şahin Özel Eğitim Öğrencilerinden Esra ÜRÜT’ ün moderatörlüğünde katılımcılar ile bir araya geldiler. Geçmişten günümüze özel eğitim, toplumun özel gereksinimli bireylere tutumu, bu alanda yapılması gerekenler, özel eğitim öğrencilerine ve özel eğitime gönül verenlere tavsiyelerde bulundular.

Tüm dünyayı etkisi altına alan zorlu pandemi sürecinde bile olsak öğrencilerin bu tarz farkındalık adına girişimlerde bulunmasını takdir eden Filiz Özcan ve Şebnem Şahin moderatörün yönelttiği soruları ve katılımcıların merak ettiklerini kendi deneyimlerinden de örnekler ile yanıtladılar.

07 Aralık 2020